Passie of lijdensweg?

Leef jouw dromen, wordt er vaak gezegd. Maar hoe moet ik dat dan bereiken? Hoe weet ik welke droom ik nu werkelijk mag verwezenlijken? Wat past er bij mij en hoe kom ik daar? Vragen die jij als mens jezelf kan stellen als jij op een kruising staat in jouw leven. Laatst was het de week van depressie. Depressie bij zowel jongeren als bij ouderen.

Op een kruising in jouw leven kom jij te staan, als er op school of op jouw werk te veel van jezelf wordt gevraagd. Ik dacht altijd, ach dit kan ik er nog wel even bij doen en dit en dit. Tot dat dit allemaal te veel werd. En dan gaf mijn lichaam aan: jij doet te veel. Maar luisteren ho maar. Gewoon doorgaan. Tot dat ik brak. En dan de weg terug, terug naar waar ik vandaan kwam. Terug naar een leven waar ik even gestopt was om te LEVEN.

Op die kruising mag ik een keuze maken. Wat doe ik? Ga ik op de zelfde manier door met mijn leven die ik nu leid of ga ik het anders doen? Vaak willen wij anders maar de omgeving blijft het zelfde. En wat doe ik daar dan mee? Ook hier in heb ik een keuze. Ga ik op de zelfde manier met de omgeving om, als voor die tijd? Ik kan wel anders willen maar of de omgeving anders wil?

Het mooiste wat jij kan worden is jezelf

En als ik een totaal ander leven gaat leiden? Als ik beslis, ik wil het anders doen en ik trek ook de stekker er uit bij dat gene waar ik moeite mee had en wat mij bracht bij de depressie, dat was een hele grote omschakeling. Niet alleen voor mij maar ook voor de mensen om mij heen. Wie ben jij en wat ga jij nu doen? Mensen die mij niet meer begrijpen en weg hollen. Maar er zijn ook mensen die het dapper vinden en mij blijven steunen.

Het mooiste wat ik kan worden, is mijzelf was en is mijn motto. Dat is waarom ik geboren ben en waarom ik hier op aarde ben. Dat is een zoektocht die gaat door dalen en over bergen. De ene keer denk ik, ik ben er bijna en de volgende keer denk ik, o het duurt nog heel lang. Maar bij mijzelf te blijven en te onderzoeken wat echt mijn passie is een lange weg en dat is soms een lijdensweg.

Een lijdensweg omdat ik steeds meer met mijzelf geconfronteerd wordt. In het leven komt iemand verschillende lagen tegen waar mee men aan de slag mag. Als men hier voor openstaat tenminste. Wil iemand op zoek gaan naar zijn of haar passie en daarmee aan de slag gaan dan komt men in de eerste instantie zichzelf tegen. Waar loop jij het meeste tegenaan? Is het, hulp vragen is het ik weet alles beter of is het ik vindt het lastig om dingen te doen waar ik niet bekent mee ben?

Deze vragen ben ik ook allemaal tegen gekomen en ik weet nu dat het de moeite waard was. De top heb ik nog niet bereikt maar de weg er naar toe, de lijdensweg is vele malen belangrijk. Het was niet makkelijk, ik kwam mijzelf vele malen tegen maar ik weet nu als ik terug kijk, dit was en is de moeite waard. Als de passie uit eindelijk uit komt weet ik zeker dat het uitzicht nog mooier zal zien dan op dit moment.

Ik daag jou uit.

Kijk naar waar jij goed in bent, kijk naar de valkuilen in jouw leven. Kijk hoe jij de valkuilen om kan zetten in kracht zodat het voor jou gaat werken in plaats van tegen jou. Kijk naar waar jij energie uithaalt. Stimuleer dit en maak het groter. Alles waar jij aandacht aan geeft groeit. Zowel negatief als positief. Dus als jij jouw passie, jou toekomst mooi wil hebben, geef dan aandacht aan het positieve. Het is niet makkelijk maar het eindresultaat is zeker de moeite waard.

©Jonge Medelanders.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.