Soms moet je even bij komen,

Soms hebben wij er van die dagen tussen zitten dat alles tegelijk komt. Iedereen heeft vakantie, dachten wij. Dus Joanne ging even werken voor twee bazen. In de zomervakantie waarin het juist nu heel warm is.De eerste baas is de post en de tweede baas is Opella.

Heel gezellig maar de andere werkzaamheden gaan gewoon door.
Vorig weekend waren er 2 nichtjes te logeren en dit weekend een andere logé. Gisteren had Joanne vrij dus gingen wij via Leiden naar Amsterdam.

In Amsterdam hebben wij eerst 2 jongeren bezocht en op de terug weg was Joanne even op de telefoon aan het kijken waar de KPN winkel was. Toen zij werd aangesproken. Hé hallo, nu zie ik jullie eens in het echt in plaats van via Facebook. Dit was echt een bijzondere ervaring, iemand die jou aanspreekt terwijl jij de persoon nooit eerder hebt gezien maar al wel heel veel van elkaar weet. Daarna hebben wij, na een lange tijd weer een bezoekje gebracht in Lisse. Om aan het eind van de dag de zon te zien zakken in de zee bij Katwijk. Maar helaas het was bewolkt.

Mensen vragen ons wel eens: welk werk doen jullie dan?

Het lijkt dat wij niets doen en alleen maar in huis achter de pc zitten. Maar wat wij doen is naar de personen zelf gaan om te kijken hoe gaat het met jou? Om samen in het vondelpark een broodje te eten en omdat het zo warm was water te drinken.
Om een gezin te bezoeken en te vragen, hoe gaat het met jullie?
Wat wij het aller belangrijkste vinden is het persoonlijk contact.
Iedereen wil gezien worden of het nu het gezin is Lisse is of familie die in Duitsland woont en hier op bezoek is of een jongeman in Achterveld. Het maakt voor ons niet uit.
Wat voor ons belangrijk is dat wij de persoon zien zoals zij zijn.
Dat is waar men behoefte aan heeft, Individueel contact.

Wat maakt het werk dan zo bijzonder?

In de eerste plaats de contacten. Doordat wij in hun huis komen en zien hoe zij leven deel jij al een stukje van hun leven. Daarnaast maakt het ook makkelijker voor hen om te praten. Zij zijn in hun vertrouwde omgeving en als gast heb jij jou aan te passen. In hun huis gaat het niet om de klok maar om het gesprek.
In de tweede plaats kennen wij de meeste mensen al langer. En ook al woont men al lang in Nederland toch blijven er dingen die moeilijk zijn. Bijvoorbeeld met de familie die allemaal ver weg woont en waar men niet zomaar even na toe kan voor de koffie. Maar er worden ook andere dingen gedeeld. Bijvoorbeeld een rapport waar de ouders maar ook het kind heel trots op is. Of een sport wat wordt beoefend en waar men over wil vertellen.

Dit zijn contacten die zo waardevol zijn daar leren wij als Jonge Medelanders heel veel van. Wij leren van de culturen en wij leren hoe zij met elkaar omgaan. De uitdaging is er voor ons om professioneel te blijven en de personen te blijven zien zoals zij zijn. Dit is lang niet altijd even makkelijk, want ieder mens heeft zijn eigen karakter. Het karakter van mij is dat ik mijn hart vaak op de tong heb liggen en dat ik soms dingen zeg die soms hard over komen. Maar men weet wel waar men aan toe is als ik dit zeg. Wat ik dan merk aan de jongeren dat zij dit terug kaatsen en uitleg willen. Ja, dat is dan de consequentie van mijn eerlijkheid. De ander is altijd vrij om een ander pad te kiezen en weg te gaan. In sommige gevallen gebeurt dit dan ook.

Is dit dan vervelend?

Soms wel, een band die jij met iemand hebt opgebouwd en de ander beslist om weg te gaan is niet altijd even makkelijk. Maar zo is het leven nu eenmaal. Mensen komen en mensen gaan. Het is net als een treinreis. Jij komt bij een station en mensen stappen in en stappen uit. Vooral jongeren als zij het idee hebben dat de vrienden het beter weten stappen zij vaker uit. Maar echt weg gaan? De meesten blijven ons volgen via Instagram of via Facebook en als men toch een vraag heeft, bellen of gebruiken zij WhatsApp om hun vraag toch te stellen.

©JongeMedelanders

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.