Scoren of Gelijk aan?

Een hele tijd geleden toen er duizenden vluchtelingen hier in Nederland kwamen, riep men massaal, pas op zij komen aan onze kinderen, zij komen aan onze huizen en zij komen aan ons werk. Nu het een aantal jaren later is en er niet zoveel vluchtelingen massaal Nederland binnen komen is men stil.

Toch hoorde ik dat steeds meer meiden op moesten passen voor loverboys. Dit is helaas niet van de laatste tijd. Dit was er ook al toen ik jong was. (eeuwen geleden)  Maar is dit dan een verwijzing naar de vluchteling toe? Nee, dat is het niet. Maar ik maak mij wel zorgen over zowel de jongens als over de meiden.

Scoren

images-15
Mijn hart staat soms in brand!

Lang geleden had ik een aanvaring met een jongeman die uit het Midden Oosten kwam. Allereerst moet je weten dat zij de piramide van Maslow niet hebben maar de piramide van Pinto. Hier begint het verschil van denken en van doen al mee. Daarnaast hebben wij in Europa al heel lang dat de vrouw, op sommige situaties na, het zelfde is dan de man. In het Midden Oosten zijn zij nog niet zover. Nog een verschil, de vrouw is gemaakt van een rib van de man. Waarbij gezegd werd, vrouw, u staat naast uw man. Er niet onder, er niet achter, er niet boven, er niet voor, maar ernaast. Oké dit allemaal wetende kwam ik dus in aanvaring met een jongeman.

Ja, zei hij, ik heb een meid gehad en heb haar nu weer gedropt. O was zij niet leuk? Jawel, maar zij was in bed niet goed. Pardon? Ja zei hij, weet u, ik wil scoren. Ik wil nu weer een ander meisje die ook weer met mij in bed duikt. En dan zie ik het wel of ik haar hou of niet. Wat ook belangrijk is wat mijn vrienden van haar zeggen als zij haar gezien hebben. Hoezo? Jij hebt toch een relatie met haar? Ja maar mijn vrienden moeten het goed keuren anders wil ik haar niet.

O ja, dat is waar ook jij moet jouw naam hoog houden anders val jij buiten de groep. Precies mevrouw, zo is het. En als zij er niet, volgens mijn vrienden bij past dan dump ik haar gewoon. En het meisje?

Sorry, dat is niet mijn probleem. Nederlandse meisjes gaan toch met iedereen naar bed, dus wat maakt het uit? Al mijn haren gaan, nu ik het opnieuw op schrijf, recht op staan. Hoezo denkt een jongeman dat een Nederlands meisje alleen maar denkt aan seks? En hoezo denkt een jongeman alleen maar dat meisjes daarvoor gebruikt kunnen worden?

Gelijk

Waar in vredesnaam hebben de meiden dit aan verdient? Zijn er echt zoveel meiden die iedere jongen in bed sleuren? Toen ik nog op school werkte, kwam dit onderwerp inderdaad op maandag morgen aan de orde. Met wie ben jij dit weekend geweest? Mijn oren begonnen te gloeien, als ik dit hoorde.

Waarom hebben wij vrouwen in de jaren ’60-’70 zo hard gestreden om vrouwen gelijk te krijgen aan mannen? Of zit er meer achter? Is het dat de jongeren van tegenwoordig te weinig aandacht krijgen van ouders/opvoeders  of docenten dat zij de aandacht ergens anders gaan zoeken?

Maar ook de andere kant. De jongemannen. Waar zijn zij mee bezig? Wie denken zij dat zij zijn? Iemand die boven de vrouw staat? Helaas bij de piramide van Pinto is dit nog wel het geval. De man is het hoofd van het gezin. De vader beslist wat er gedaan moet worden. Bij  de jongemannen wordt dit dus met de paplepel in gegoten. Er zijn jongemannen die dit gedrag graag over nemen en denken dat zij alles kunnen maken bij vrouwen. Dit is zoals ik al zei niet van de laatste jaren, dit is helaas  al heel lang zo.

Helaas is het omgekeerde ook wel eens zo. Dat het meisje denkt dat zij alles bij de jongen mag en kan doen wat zij wil. Alleen daar hoor je niet zo vaak over. Terwijl ik weet ook van dichtbij dat dit zeker voorkomt. Een vrouw die misbruik maakt van een man om er voor te zorgen dat zij haar zin krijgt. De man in dit geval wordt minder geloofd maar is zeker de dupe van dit hele verhaal. Ook al was het voor hem misschien maar één keer dan nog. Is het iemand met gevoel in zijn donder dan zal ook hij hier levenslang last van hebben. Ook voor hem gelden de volgende regels.

Wat kunnen jongens en meiden hieraan doen?

Communiceer, ook al ben jij nog zo verliefd op de ander, praat. Weet  wat de ander van jou wil, maar weet ook, en dat is nog belangrijker, weet wat jij zelf wil.

Maak je niet afhankelijk van de ander. Makkelijk gezegd want als jij verliefd bent dan is alles roze.

Heb je eigen prioriteiten. Geef die aan en is de ander het daarmee niet mee eens, krap jezelf dan achter de oren en vraag jezelf af of dit wel echt is?

Wees trots op wie jij bent, laat je door niets en niemand overhalen om anders te worden dan dat jij bent. Jij hebt 1 lijf en die is goed zoals het lijf is.

©JongeMedelanders

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.