Gastlessen op het IJburgcollege in Amsterdam.

3 jongeren die gingen praten over vroeger, nu en de toekomst.

Op de school waar Joanne nu werkt, waren wij uitgenodigd om gastlessen te geven. De gastlessen waren in de les van Mens en identiteit/maatschappij. Gelukkig waren Wassim, Ala en Ali bereid om samen met ons mee te gaan naar Amsterdam. In totaal zouden wij 5 lessen geven. 3 op de ene school en 2 op de andere school. De lessen gaven wij met behulp van een powerpoint. Dit gaf vooral voor de jongeren een houvast.

De docent die er bij was gaf een korte inleiding en daarna vertelde de 3 jongeren waarom zij gevlucht waren en hoe het leven nu in Nederland was. De leerlingen waren zeer geboeid aan het luisteren. Na de laatste dia, toen er vragen mochten worden gesteld, waren er een aantal leerlingen die echt wilde weten wat de jongeren vonden van bijvoorbeeld Nederland, de inburgering, de vooroordelen die sommige mensen hebben en wat zien jullie de toekomst voor jullie? Het was voor al de jongeren een leerzame dag.

Het mooiste compliment wat wij aan het eind van de dag kregen was:

Mevrouw, ik wou dat er meer van deze lessen werden gegeven. Deze lessen laten zien wat er NU in de maatschappij leeft. De lessen van geschiedenis en andere lessen, oké maar dit, dit is echt van het NU. Dank jullie wel.

Zomaar een leerling die in de ochtend in de klas zat.

©JongeMedelanders

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.