Wat doen wij zoal?

Jij bent op pad gestuurd!

Jij bent als jongere op pad gestuurd door je ouders om opzoek te gaan naar een land waar “vrede” is. Een land ver van jouw eigen land. Jouw eigen land waar oorlog is, waar er wordt geschoten, waar je moet onderduiken. Een land waar de mensen elkaar niet meer verstaan of vertrouwen. Wie is jou buurman of je vriend, is hij nog te vertrouwen? Jij, als jij 18 jaar bent of met je studie klaar bent mee MOET vechten in het leger. Wat is jouw toekomst in jouw land? Daarom hebben jouw ouders jou gevraagd om opzoek te gaan naar een land waar vrede is.

Jij bent op pad gestuurd

Wat hebben we allemaal gedaan?wordcloud-1

Met de jongens die wij begeleiden gingen wij bijna elke zondag op stap. Van Amsterdam tot sjoelen bij ons in huis. Natuurlijk werden er ook vragen gesteld. “Hoelang moet ik nog wachten voordat mijn vader of mijn familie hier kunnen komen?”. Een vraag die mij ook bezig hield, omdat wij zagen aan de jongens dat het wachten erg lang duurde en dat het moeilijk was om dit vol te houden.

Wat hebben we allemaal gedaan?

Ik ben alleen en nu?

Toen ik nog in het AZC woonde, had ik altijd vrienden om mij heen. Ik was nooit alleen en was altijd wel iemand waar ik mee kon praten. Maar nu, nu zit ik alleen op mijn kamer. Ik ga naar school, ik heb een contactpersoon maar verder?? Mijn vrienden zitten ver weg en de trein, bus en de telefoon zijn veel te duur. Wat moet ik allemaal doen?

Ik ben alleen en nu?

Hoe word ik financieel volwassen?

* Financieel gezond zijn, maakt dat jij erbij hoort.
* Financieel gezond zijn, maakt dat jij een makkelijker leven hebt.
* Financieel gezond zijn, maakt dat jij jezelf niet verstopt in jouw huis maar dat jij jezelf mag en kan laten zien.
* Dat jij trots op jezelf mag zijn.
* Dat jij blij kan en mag zijn met dat, wat jij hebt.

Hoe word ik financieel volwassen?

© Jonge Medelanders